Over Esther

Beroep

Foto-esther-oosterbeek-online

Zangeres, presentatrice en visagist / hairstylist

Bekend van

Esther is met name bekend geworden als één van de Dots van de succesvolle meidengroep de Dolly Dots. Daarnaast presenteert zij het jaarlijkse KIKA Grand Gala.

Huidige activiteiten

Esther geeft diverse workshops visagie. Er wordt onder andere aandacht besteed aan een simpele maar treffende dag make-up, een avond make-up, een onvergetelijke glamour make-up en hairstyling.

Biografie

Op haar 15 e jaar begon Esther Oosterbeek haar showbizz carrière als danseres in het showballet van Lydia van Wooning waarmee zij veel optrad in Nederland, België en Duitsland .

Ook maakte zij deel uit van het ballet in pop progamma’s zoals Tros Top 50 en Rockplanet waar zij bij o.a. internationale artiesten het  ballet verzorgde. Tevens werd Esther het gezicht van dit progamma dat door Tom Mulder werd gepresenteerd.

Haar eerste tv debuut was dan ook samen met haar zus Sylvia, een optreden met George Bensen met het nummer ”The Mascarade”.

Tevens stapte zij in de groep “The Surfers “ die eind jaren 70 een megahit scoorde met het nummer “Windsurfing” waarmee zij vooral in Duitsland populair werden.

Vervolgens heeft zij ook nog als danseres met Herman Brood opgetreden als een van de “Breedbekkikkers “ met het nummer “maak van je scheet een donderslag“. Dat was niet alleen voor Herman maar ook voor de danseressen een humoristisch uitstapje. In 1979 werd Esther gevraagd om deel te nemen in de populaire meidengroep van de jaren 80, de Dolly Dots. Deze groep heeft 10 jaar lang hits gescoord  en was zeker de trendsetter van de jaren 80 wat hun outfits en looks betreft.

Zij hebben in die jaren over de hele wereld gereisd waar zij o.a. in Japan een gouden LP en platina single hebben behaald. In Nederland is destijds een 6-delige TV serie opgenomen met als tegen spelers o.a. Ton van Duinhoven, Derrick de lint en Andre Hazes .

Samen met de Dots  heeft Esther het popprogamma “PopCorn “ gepresenteerd .

In 1985 heeft ze samen met de Dolly Dots in Hollywood een speelfilm opgenomen “Dutch Treat“.

1989 was het jaar dat de Dolly Dots besloten te stoppen met de groep en zo ging ieder met alle ervaring die zij hebben meegekregen en opgedaan hun eigen richting op.

Esther is na ongeveer een jaar als kledingstyliste aan de slag gegaan voor bekende Nederlanders en vervolgens heeft zij als visagist / hairstylist haar weg gevonden.

Zij is begonnen bij Govert de Roos en heeft inmiddels wel iedere bekende Nederlander onder handen gehad.

Lange tijd was zij de vaste visagist van o.a. Karin Bloemen, en Hans Klok en Rene Froger maken tot de dag van vandaag nog steeds – als vaste klant – van haar diensten gebruik . Tv progamma’s , videoclips, Glossy bladen, Modeshows , cd hoesjes, theatershows  Esther heeft zo’n beetje alles al op haar naam staan wat je als make-up artist kunt bedenken.

Vandaar dat zij haar ervaring wil delen en daarom geeft Esther ook zo nu en dan Make-up Workshops.

In 2007 kwamen de Dots weer samen om 10 avonden op te treden in “De vrienden van Amstel“ in Ahoy. Dat smaakte naar meer en vervolgens kwamen er 3 reünieconcerten in een uitverkochte Ahoy.

In 2008 hebben zij nog een aantal grote optredens gedaan en daarna werd na het overlijden van Ria Brieffies officieel een streep gezet onder het Dolly Dots tijdperk .

Als presentatrice treedt zij ook zo nu en dan op. Onder andere tijdens het jaarlijkse KIKA Grand Gala waar zij samen met Evert Santegoeds de avond verzorgt.

Niet alleen de kwasten maar ook de pen is Esther wel toevertrouwd . Een jaar lang heeft zij columns geschreven voor de site van Haarshop.nl  en nu dus haar eigen Blog!